Ana sayfa Mobil Ekran Yer Paylaşımı Kapatma

Ekran Yer Paylaşımı Kapatma [Kesin Çözüm]

38
0

Akıllı telefonlara gelen Android 6.0 sürümünde birçok farklı avantaj ile karşılaşırken belirli sorunlar da ortaya çıkıyor. Bu aşamada özellikle bankaların uygulamalarını kullanırken insanlar “Ekran Yer Paylaşımı Tespit Edildi” uyarısını alıyorlar.

Doğru adımlar ile birlikte bu ekran yer paylaşımı kapatmak mümkün oluyor.

Ekran Yer Paylaşımı Nedir?

Birçok uygulamada ortaya çıkmaya başlayan bu uyarı ekranınızın fiziksel özelliklerine uygulamaların müdahale edebileceği anlamına geliyor. Ekran parlaklığı, el feneri ya da gece modu gibi özelliklerin dışarıdan kontrol edilmesi için bu özelliğin açık olması gerekiyor. Ekranın kontrolü farklı bir uygulamada olduğundan ekran görüntüsü üçüncü bir kişi tarafından görülebildiği için bankaların uygulamaları bu özelliğin açık olmasına izin vermiyor. Bu sebeple de kişilerin uygulamayı kullanmak için kapatması gerekiyor.

Kapatma işlemini yapacak olan kişiler için farklı seçenekler bulunurken bunlar arasından seçim yapmak tamamen kullanıcılara bırakılıyor. Kullanıcılar bu seçeneklerden her birini yalnızca birkaç dakika içerisinde kolaylıkla uygulayabildiğinden ortaya çıkan bu uyarı çok kısa bir sürede sorun olmaktan çıkıyor.

Ekran Yer Paylaşımı Nasıl Kapatılır?

Bu işlemi gerçekleştirmek için kullanıcıların “Ayarlar” kısmına giriş yapması gerekmektedir. Burada yer alan sekmeler içerisinden “Genel” kısmını seçen kişiler sonrasında “Erişilebilirlik” ve son olarak “Motor Kognisyon” kısmına girmelidirler. Burada kullanıcıların karşısına “Touch Assistant” ve “Dokunmatik Kontrol Alanları” seçenekleri çıkacaktır. Bu iki seçeneği de kullanıcıların kapalı şekle getirmesi gerekmektedir. Bu şekilde ekran yer paylaşımı son derece başarılı ve kolay bir şekilde kapatılmış olacaktır.

Ekran Yer Paylaşımını Uygulamalar Kullanarak Kapama

Telefonlarında gerekli kısımlara giriş yapmalarına rağmen kapatma işlemini gerçekleştirmeyen kişiler, bu uyarıyı veren bir programı indirerek de işlemi gerçekleştirebilirler. Facebook Messenger uygulamasını ya da bankaların uygulamalarını indiren kişiler karşılarına bu uyarılar çıktığında buradan “Ayarlar” kısmına geçiş yapabilirler. Burada direkt olarak bu özelliğin kullanıldığı uygulamalar gözükecektir. Kullanıcıların bu alandan tüm uygulamalarda kullanımı kapatması gerekir. Bu şekilde uygulandığında elle her uygulama için bu özellik kapatılmış olur. Böylece kullanıcılar bankaların uygulamalarını tercih ederken kişisel bilgilerinin farklı kişiler tarafından görünebildiği konusunda bir endişeye kapılmadan hareket edebilirler.


BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here