Yazılım

Windows 10 Hızlandırma Ayarları

Daha hızlı işlem yapmak ve cihazlarınızı güçlendirmek için program desteği almadan yapabileceğiniz şeyler de var. Bunun için özel bir liste hazırladık ve eklemeler de yapacağız. Windows 10 hızlandırma ayarları başlığı altında bu listeye ulaşabilecek ve sizler de bir nebze olsun fayda sağlamış olacaksınız.

Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden başlayalım ve neler yapabileceğinize de yine hep birlikte göz atalım.

1. Güç ayarlarını değiştirerek başlayabilirsiniz. Windows 10 için olduğu gibi farklı işletim sistemleri için de bu hamlenin geçerli olacağını belirtmek isteriz.

2. Gereksiz programların devre dışı bırakılması çok önemli. Aslında yalnızca bilgisayarlarınızda değil, mobil cihazlarınızda da bu detayı göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu sayede ihtiyacınız olan programları daha hızlı açabilecek ve herhangi bir şekilde donma ya da kasma sorunu ile karşı karşıya gelmeyeceksiniz. Zaman zaman bu temizliği yapabilirsiniz ve hatta ihtiyacınız olmayan programları da program ekle kaldır seçeneği ile birlikte cihazlarınızdan silebilirsiniz. Bu sayede daha hızlı ve daha güçlü bir cihaz elde etmiş olacaksınız.

3. Sabit diski temizlemeyi denediniz mi? Emin olun içerisinde çok sayıda gereksiz dosya var ve bu dosyaların cihazlarınıza zarar verdiğini de unutmamanız gerekiyor. Temizlik sürecinde sabit diski de ele almanız gerekiyor ve yapacağınız detaylı temizlik ile birlikte sizler de daha hızlı ve daha güçlü bir cihaz yaratmış olacaksınız.

4. Görsel efektler de cihazlarınızı yoran ve donma sorunu yaşamanıza neden olan unsurlardan bir tanesidir. Özellikle hareketli duvar kağıtları hem çok fazla şarj harcıyor hem de cihazlarınızı yoruyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına ekran kağıdı detayını es geçebilirsiniz. Kullanmadığınız takdirde herhangi bir şey kaybetmiyor ve tam aksine kazanmış oluyorsunuz.

5. Windows, otomatik bakım gibi bir ayrıcalık sunuyor. Windows 10 kullanıcıları için verilecek tavsiyelerden biri de bu olacaktır. Otomatik temizleme sayesinde gereksiz programların temizlenmesi de mümkün hale geliyor.

6. Ram’i yükseltmeyi denediniz mi? Biraz masraflı olabilir ancak cihazlarınıza yapacağınız özel bir katkı olacaktır ve bu sayede sizler de hem daha hızlı hem de daha kullanışlı bir bilgisayar yaratmış olacaksınız.

7. Mutlaka oynamadığınız oyunlar ve aynı zamanda kullanmadığınız programlar olacaktır. İhtiyacınız olmayan programları kaldırabilir ve cihazlarınızın daha hızlı ve daha sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Program ekle kaldır seçeneği bu aşamada imdadınıza yetişecek ve sizlere en iyi şekilde yardımcı olacaktır.

8. Uyku modu da çok fazla şarj yiyen ve aynı zamanda işlemciyi zorlayan unsurlardan bir tanesidir. Cihazlarınızı hızlandırmak ve daha kusursuz bir seviyeye taşımak adına bu modu kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.

Tavsiyelerimiz bu şekilde ve yazının başında da dile getirdiğimiz gibi eklemeler yapmaya devam edeceğiz. İşletim sistemi ve işlemci iyileştirmeleri ile birlikte emin olun sizler de daha konforlu bir kullanıma tanıklık edecek ve ortak olacaksınız. Bu aşamada neler yapabileceğinizi detaylı bir şekilde paylaştık ve zaten tek tek uyguladığınızda sizler de elde edeceğiniz sonuçlardan memnun kalacaksınız.

Ram yükseltme işlemleri ise biraz masraflı ve her daim yerine getirebileceğiniz adımlardan biri değildir. Eğer bunun için bütçe ayırabiliyorsanız öncelikli tavsiyemiz kesinlikle bu olacaktır. Hemen şimdi uygulamaya geçebilir ve yenilenmiş bir cihaz yaratabilirsiniz. Özellikle çok sık bilgisayar kullanan ve bilgisayar başında uzun süre oturanlar için hayat kurtaracak önemli unsurlar olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu