Mobil

Telefonun Şarjını Nasıl Uzatabilirsiniz?

Akıllı telefonlar, gündelik hayatlarımızı esir almış durumda ancak bundan memnun olduğumuzu da söyleyebiliriz. Birçok ihtiyaca yanıt veren bu telefonlar ile ilgili konuşacak ve telefonun şarjını nasıl uzatabilirsiniz sorusuna da detaylı bir şekilde yanıt vereceğiz.

Gün içerisinde elimizden düşürmediğimiz bu cihazlar, kullanım sıklığına bağlı olarak şarj konusunda yetersiz kalabiliyor. Özellikle arka planda çalışan uygulamaların çok fazla olması da yine bataryalarımızı zayıflatan unsurlardan bir tanesidir.

Endişe etmenize gerek yok çünkü alacağınız önlemler neticesinde sizler de şarj süresini uzatabilecek ve gün içerisinde yarı yolda kalmayacaksınız. Bunun için dikkat etmeniz gereken birtakım hususlar var ve editörlerimiz alt başlıklar halinde bir sunum hazırladılar. Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden bu detayları hep birlikte inceleyelim ve fikir sahibi olalım.

Telefonun Şarjını Nasıl Uzatabilirsiniz?

Güç Tasarrufu:

Her akıllı telefonda böyle bir seçenek yer alıyor ve güç tasarrufu modu ile birlikte telefonlarınız sessize alınıyor. Aynı zamanda ekran parlaklığı otomatik olarak azaltılıyor ve kullanıma uygun hale getiriliyor. Bunun yanı sıra arka planda çalışan uygulamalar kısa süre içerisinde kapatılıyor ve telefonlarınızın daha az şarj yemesi için ne gerekiyorsa her biri tek tek yapılıyor.

Cihazlarınızı güç tasarruf modunda kullanarak sizler de kullanım süresini uzatabilir ve şarj konusunda büyük ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Pile etki eden birçok unsuru göz önünde bulundurup otomatik olarak müdahale eden bu seçenek sayesinde sizler de derin bir oh çekeceksiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamalar:

Bu konuda çok daha dikkatli davranmanız gerekiyor. Emin olun ziyaret ettiğiniz her adres, cep telefonlarınızda bir iz bırakıyor ve sizler farkında olmadan arka planda sinsi bir şekilde çalışma yürütüyor. Sık sık arka planda çalışan uygulamaları kapatmanızı öneriyoruz ve zaten tek bir tuş ile bunu yerine getirebiliyorsunuz.

Uygulamayı kullanmıyorsanız eğer arka planda çalışmasının sizlere herhangi bir faydası olmayacaktır ve tam aksine cihazlarınıza şarj bakımından zarar verdiğini de unutmamak gerekiyor. Bu detayı göz önünde bulundurarak hareket ettiğiniz takdirde herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz.

Ekran Parlaklığı:

Ekran parlaklığı, cep telefonlarınızın şarjını kısa süre içerisinde bitiren en önemli detaylardan bir tanesidir. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet ile birlikte sizler de şarj süresini uzatabilir ve bataryalarınıza da katkıda bulunabilirsiniz.

Otomatik ayar ya da en düşük seviyede kullanmak kesinlikle tavsiye edilendir. Tabi ekranı net bir şekilde göremediğiniz anlarda ekran parlaklığını arttırabilirsiniz ancak bunun uzunca bir süre devam etmesi ne yazık ki cihazlarınızı zayıflatacak ve şarjınızı da olumsuz etkileyecektir.

Ekran parlaklığının en üst seviyede olması şarjınızın kısa süre içerisinde bitmesine neden olacağı gibi göz sağlığınızı da olumsuz etkileyecektir ve özellikle akşam saatlerinde yoğun ışık, direkt olarak göze etki ediyor ve sağlığınıza da zarar veriyor.

Konum Bilgisi:

Konum ayarlarının aktif edilmesi durumunda çoğu zaman kapatmayı unutuyoruz ve arka planda sürekli olarak çalışan bir konum ağına imza atıyoruz. En çok şarj yiyen unsurlardan bir tanesidir ve sizler farkında olmadan bataryalarınıza müdahale ediyor. Haritalar işe işiniz bittiği takdirde konumu deaktif hale getirmenizi tavsiye ediyoruz. Sürekli olarak açık olması durumunda şarjınız kısa süre içerisinde bitecek ve gün içerisinde kesinlikle yetmeyecektir.

Yukarıda bahsi geçen detaylara özen gösterdiğiniz ve dikkat ettiğiniz takdirde sizler de şarj konusunda sorun yaşamayacaksınız. Akıllı telefonlar, kapsamlı cihazlardır ve ne yazık ki attığınız her adım bataryalarınıza yansıyor. Göstereceğiniz hassasiyet şarj konusunu bir nebze olsun geri plana atacaktır.

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu