Teknolojinin Gelişmesi Sosyalleşmeyi Etkiliyor Mu?
Teknolojinin Gelişmesi Sosyalleşmeyi Etkiliyor Mu?
Gelişen teknoloji sayesinde insanlarımızın sosyal medya çılgınlığı önüne geçemez bir hal aldı. Teknoloji gelişmesi sosyalleşmeyi engelliyor mu? Sorusunun cevabını sizler için kapsamlı olarak araştırdık. Sosyal paylaşım siteleri çıktığından beri insanlarımız reel hayatındaki sosyal aktiviteleri neredeyse tamamen bitirmiş durumda. Sosyal hayatın minimuma düştüğü günümüzde reel hayatın aksine sosyal paylaşım siteleri günden güne çoğalarak artmaktadır. Sosyal medya çılgınlığının en yoğun olduğu kesim şüphesiz ki öğrenciler.
Öğrencilerimiz arasındaki teknoloji çılgınlığı sınır tanımamakla birlikte sosyal paylaşım sitelerinde aradıkları popülerlik adına her çılgınlığı yapan öğrencilerimiz aynı sınıfta ders işleyip arka sırasında oturan arkadaşı ile bile sosyal paylaşım siteleri üzerinden konuşmakta. Günümüzde hayatımızı kolaylaştırmak adına sürekli güncellenip geliştirilen teknoloji bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar gibi ürünleri fazlasıyla popüler kılmak bir kenara çoğu insanımızın az önceki saydığımız ürünleri hayatının en büyük vazgeçilmezi olarak yanlarından bir an olsun ayırmadıkları toplumun her kesiminde görülmektedir.
Bundan birkaç yıl önce GSM firmalarının başlattığı SMS kampanyalarında gençlerimiz üzerinde tamamen hakimiyet kurdukları neredeyse bütün gençlerimizin yolda yürürken bile önlerine bakmak yerine cep telefonlarına bakarak yürüdükleri hepimizin şahit olduğu bir durumdu. Elbette sosyal paylaşım siteleri GSM firmalarının bu hakimiyetine son verdiği gibi akılı telefonlar üzerinden haberleşmenin de sosyal medya üzerinden çok daha ucuz fiyata yapıldığını görebiliyoruz. İlerleyen zamanlarda GSM firmalarının yenilik arayıp sosyal paylaşım siteleri çılgınlığına rakip olabilmek için yeni projeler ürettiği de kulağımıza gelen bilgiler arasında yer almakta. Teknoloji doğru kullanıldığı takdirde dünyanın en büyük nimetlerinden biridir ama her şeyin aşırısının zararlı olduğu gibi teknolojik aletlerin bize sunmuş olduğu nimetlere aşırı düşkün olmanın reel hayattaki sosyal ortamımızı bitirdiğini üzülerek belirtelim.