Ana sayfa Sosyal Medya Snapchat Nedir? Nasıl Kullanılır?

Snapchat Nedir? Nasıl Kullanılır?

0

Fotoğraflı mesajlaşma hizmeti olarak bilinen Snapchat uygulaması birçok kişinin anlık mesajlaşmasına ve anlık olarak fotoğraf paylaşmasına yardımcı olan bir uygulama olarak bilinmektedir. Uygulama kapsamında kullanılabilecek olan birbirinden farklı efektler bulunuyorken Snapchat nedir? Nasıl Kullanılır? gibi bir soruya en uygun cevap uygulamayı en ince detayına kadar anlatmaktan geçer.

Snapchat uygulamasının diğer hikaye uygulamalarından farkı ise kullanıcının belirlemiş olduğu süre aralığından sonra kendi kendine silinmesi ve uygulama veri tabanında da kaydedilmemesidir.

Snapchat Hesap Açma

Snapchat uygulamasını kullanabilmek için öncelikle kullanılan cihaza göre App Store ya da Google Play Store üzerinden uygulamanın indirilmesi gerekir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra çalıştırma işlemi yapılarak hesap açma adımları takip edilir. Doğum tarihi, e posta adresi, kullanıcı adı gibi bilgilerin girilmesinin ardından hesap açılmış olur. Bu esnada telefon numarasına gelecek olan doğrulama kodunun da ekrana girilmesi önemli bir detay olup doğrulanmamış olan hesap üzerinden uygulamanın kullanılması mümkün değildir.

Snapchat Arkadaşları Bulma

Uygulama dahilinde arkadaş listesini bulabilmek oldukça kolaydır. Kayıtlı olan cep telefonu üzerinden arkadaş bulma işlemi yapılarak Snapchat uygulamasına kaydı olan diğer kişilerin bir listesi kullanıcının karşısına çıkar. Kullanıcı bu kişilerin isimleri yanında yer alan artı butonuna tıkladıktan sonra arkadaş listesine eklenmiş olur ve profilinin üzerinde bulunan hikayeler kısmında arkadaşları paylaşım yaptıkça fotoğraflarını görebilir. Snapchat kullanmayan arkadaşları uygulamaya davet edebilmek de mümkün olur.

Snapchat Uygulamasını Kullanma

Hesap oluşturulup arkadaş edinimi tamamlandıktan sonra uygulamanın kullanımı için orta bölümdeki kamera alanından fotoğraf çekilerek paylaşılması yeterli olur. Uygulama dahilinde yer alan efektlerin kullanımı için öz çekim moduna geçilerek kullanıcının kendi yüzüne uzun süre basması gerekir. Basıldıktan sonra alt kısımda çıkan efektlerden her hangi biri seçilerek paylaşım yapılabilir. Fotoğraf paylaşımını yaptıktan sonra dilediği zaman silme hakkına sahip olan kullanıcı için silme işlemi uygulamanın kendisi dahilinde 24 saatlik bir süre içerisinde yapılmaktadır. Fotoğraflar Snapchat uygulamasının kendi veri tabanına kaybolmadan silinir. Bu durum da kullanıcı güvenliği açısından önem arz etmektedir.

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here