Blog

Senkronize Ne Demek?

Akıllı telefon kullanıcılarının sık sık karşısına çıkan bildirimlerden bir tanesi ile devam edeceğiz ve senkronize ne demek? Sorusuna detaylı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız.

Senkronize işlemi ile birlikte hesaplar arası bağlantı kurabiliyor ve kaydettiğiniz herhangi bir veriye dilediğiniz an dilediğiniz cihaz üzerinden daha kolay bir şekilde ve kısa sürede erişim sağlayabiliyorsunuz.

Dijital dünyanın sağladığı kolaylıklardan bir tanesi olduğunu da belirtmek gerekiyor ve senkronize işlemi gayet kolay bir şekilde yapılabiliyor. Az sonra takip edeceğiniz adımları da paylaşacağız ve sizler de bu sürecin ne kadar kolay olduğunu görmüş olacaksınız.

Bir Gmail hesabı sahibi iseniz eğer Google ile bağlantı kurarak tüm dosyalarınızı kayıt altına alabilir ve bu dosyalara kolay erişim sağlayabilirsiniz. Eğer Android kullanıcısı iseniz otomatik senkronizasyon işlemini de aktif hale getirmenizi tavsiye ediyoruz. Bu sayede Drive’ye yükleyeceğiniz dosyalar saniyeler içerisinde kayıt altına alınacak ve kusursuz bir şekilde korunacaktır.

Senkronize Ne Demek?

Senkronize ya da senkronizasyon işlemine özellikle dijital dünyada çok fazla ihtiyacınız var. Verilerinizi koruma altına almak ve yedeklemek istiyorsanız eğer bu eylemi yerine getirmek durumundasınız. Herhangi bir dosyaya daha hızlı bir şekilde erişim sağlamak mümkün ve iş hayatınızda da büyük bir kolaylık sağlayacağını hatırlatmak isteriz. Şimdi dilerseniz Android kullanıcılarının bu süreçte neler yapması gerektiğini de hep birlikte inceleyelim ve detayları da paylaşmış olalım.

  • Google Play Store uygulamasına giriş yaptığınızda henüz bir Gmail hesabınız yoksa eğer sizlerden hesap oluşturmanız talep edilecektir. Hesabınız varsa bunu yapmanıza zaten gerek yok.
  • Gmail hesaplarınızı oluşturduktan sonra kullanıcı adı ve şifre ile birlikte girişlerinizi tamamlayın ve sonrasında telefonlarınızın ayarlar menüsüne geçiş yapın.
  • Kişisel butonu ile birlikte hesaplar sekmesine giriş yapmanız gerekecektir ve burada alt alta üç nokta sembolünü göreceksiniz.
  • Tıkladığınız anda otomatik senkronizeyi başlat gibi bir ibare karşınıza çıkacaktır ve bu butona tıkladığınızda senkronizasyon işlemi başlayacaktır.

blank

Dijital Dünya Bunu Gerektiriyor

Akıllı cihazlarınız gerçek bir kimlik niteliği taşıyor ve size ait birçok bilginin bu kimlikte yer aldığını da belirtmek isteriz. Cihazlarınızdaki verilerin, bu cihaz dışında farklı bir yere kaydedilmesi emin olun daha doğru olacaktır. Düşünün ki elinizdeki telefonu kaybettiniz ya da çaldırdınız. Telefonunuz için değil de içindeki veriler için daha fazla üzüldüğünüzü biliyoruz. Eğer senkronizasyon aktif ise endişe etmenize gerek yok çünkü Gmail hesaplarınız aracılığı ile sizler de bu verilere farklı bir cihazdan ulaşabilir ve yenden ekleme yapabilirsiniz.

Dijital dünya gerçekten bunu gerektiriyor ve verilerimizi korumak adına ya da verilerimize daha hızlı bir şekilde erişmek adına bunu yapmamız şart. Az önce de bahsettiğimiz gibi izlemeniz gereken adımlar oldukça basit ve bu adımları eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde sizler de süreci tamamlamış olacaksınız.

Elbette yapmak zorunda değilsiniz ancak sizler için faydalı olan bir eylemden bahsediyoruz ve birçok akıllı telefon kullanıcısı da bunu yerine getirmeye devam ediyor. Verilerinizi kaybettiğinizde, telefonlarınızı çaldırdığınızda ya da akıllı telefonlarınız yanınızda olmadığında bile Gmail hesabı üzerinden erişim sağlamak mümkün. Gerçekten büyük bir kolaylıktan bahsediyoruz ve iş dünyasındaki milyonlar için de önemli bir detay olduğunu düşünüyoruz.

Otomatik senkronizasyon hayat kurtarır ancak dilerseniz bu eylemi manuel olarak da yerine getirebilir ve dilediğiniz zaman aktarımda bulunabilirsiniz. İki farklı seçenek karşınıza çıkıyor ve bu süreçte karar elbette sizlerin olacaktır.

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu