NASA 10 Bin Yıllık Buz Tabakası 2020’ ye Kadar Yok Olabilir!
NASA 10 Bin Yıllık Buz Tabakası 2020’ ye Kadar Yok Olabilir!
Herkesin bildiği gibi son yıllarda küresel ısınma sorunu yaşıyoruz. Bu olay ilk patlak verdiğinde çoğu kişi tarafından ciddiye alınmamıştı çünkü küresel ısınmanın dünya üzerinde pek fazla bir etkisi yok gibi görünüyordu. Ancak yıllarının geçmesi ile bizim çevreyi kirletmemiz ve bununla beraber zararlı gazların atmosfere yayılması kat be kat büyüdü. Ve ne yazık ki o ciddiye alınmayan küresel ısınmanın etkilerini, artık her geçen gün daha fazla hissetmeye başladık. Buzulların erimesi buz sahanlarının ( buzulların okyanusa açılan, karaya bağlı parçaları) yok olmaya başlaması bu olayın ne kadar büyük bir felakete dönüşebileceğini bize gösteriyor.
Bu durumu daha iyi ortaya koyacak bir açıklama NASA 10 bin yıllık buz tabakası 2020’ ye kadar yok olabilir açıklaması ile geldi. NASA’ nın yaptığı çalışmalar aracılığı ile Antartika’ nın batısında bulunan Larsen B buz sahanlığının, 2020 yılına kadara eriyip kaybolacağı duyuruldu. Yani bu durum, Larsen B’ nin eriyerek, eridiğindeki suyunun deniz suyunda bir artış meydana getirmesine ve bu artışın da diğer buzları tamamen sular altında bırakmasına neden olacak.
Larsen B, bundan bir 13 yıl önce, yani 2002 yılında kopma yaşayarak, küresel ısınmanın sinyallerini o zamandan vermeye başlamıştı. Bu haber aslında bize, durumun ne kadar vahim bir hal aldığını göstermekte. En kısa zamanda, bundan sonrası için yapılacakları belirlemek gerekli.