Mobil

Mobil İmza Nedir? Mobil İmza Nasıl Alınır?

Islak imza gerektiren işlemleri dijital dünya aracılığı ile yerine getirmek istiyorsanız eğer sizler de mobil imzaya ihtiyaç duyacaksınız. Mobil imza nedir, mobil imza nasıl alınır? Gibi sorulara yanıt vermek adına buradayız ve dilerseniz vakit kaybetmeden başlayalım.

Resmi işlemlerde tasdik sürecini daha kolay hale getirmek adına şahsınıza ait imzaya ihtiyaç olacaktır. Dijital dünyadaki resmi işlemlerde ise bu süreci mobil imza ile birlikte çok daha kolay hale getirme şansına sahipsiniz. Reel dünyadaki imzanızın sanal dünyaya taşınmış olanı şeklinde bir tanımlama yapmak mümkün. Mobil imza sayesinde, e-devlet girişlerini de daha kolay bir şekilde yapabileceksiniz.

Islak imaya ihtiyacınız olduğu anlarda mobil imza devreye giriyor ve ekstra işlem yapmanıza da gerek kalmıyor. Dilerseniz nasıl alabileceğinize de yine hep birlikte göz atalım.

Mobil İmza Nasıl Alınır?

Gsm operatörleri aracılığı ile temin edebileceğiniz mobil imza, an itibarıyla ülkemizde aktif olarak hizmet veren tüm operatörler tarafından belli bir ücret karşılığında sağlanıyor. Yapmanız gerekenler ise çok basit ve hangi operatörü kullanıyor olursanız olun sizler de yine kendinize ait mobil imzanızı oluşturabileceksiniz.

Turkcell: Anlaşmalı bankaların internet şubeleri aracılığı ile olduğu gibi Turkcell müşteri hizmetlerini arayarak da ön başvurularınızı hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Hemen ardından size verilen günde kimlik belgeniz ile birlikte Turkcell iletişim merkezine gitmeniz gerekecektir. İlgili taahhütname onaylandıktan hemen sonra mobil imza hizmeti almaya başlayabiliyorsunuz.

Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi operatörler bu işlemler için belli bir ücret talep ediyor ve Turkcell’in bu işlem için sizlerden alacağı ücret ise 6 lira olarak belirlenmiştir.

blank

Türk Telekom: Türk Telekom hat sahipleri, Turkcell hat sahiplerine kıyasla daha şanslı ve herhangi bir şekilde ön başvuru yapmanıza da gerek kalmıyor. Size en yakın Türk Telekom şubesine giderek mobil imza talebini dile getirmeniz yeterli olacaktır. Kimlik belgeniz yanınızda ise işlemler aynı gün yapılıyor ve süreç daha hızlı bir şekilde işliyor diyebiliriz.

İşlem ücreti için 4 lira alan operatör, sim kart için ise 8 lira gibi bir ücret talebinde bulunuyor. Aylık mobil imza hizmet ücreti ise 4.5 lira olarak belirlenmiş durumda. Bu rakamlar canınızı sıkıyor olabilir ancak yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi mobil imza sayesinde birçok işlemi tek bir tık ile halledebiliyor ve resmi dairelere de herhangi bir şekilde ihtiyaç duymuyorsunuz. Son olarak vodafone hat sahiplerinin bu süreçte neler yapmaları gerektiğine de yine hep birlikte göz atalım ve detaylı bilgiler sunalım.

Vodafone: Kimlik fotokopisine ihtiyacınız olacaktır ve bu fotokopinin noter onaylı olması şartı da söz konusudur. En yakın Vodafone şubesine giderek mobil imza taleplerinizi oluşturabiliyorsunuz. Faturalı hat sahibi iseniz eğer bu hizmet için aylık 5 lira gibi bir ödeme yapmanız gerekiyor. Ön ödemeli hat sahibi iseniz aylık 1.5 lira gibi cüzi bir miktar ödeyeceksiniz.

Ülkemizde hizmet veren operatörlerin tamamı mobil imza desteği sağlıyor ve sizler de yukarıda bahsi geçen adımları takip ederek taleplerinizi sorunsuz bir şekilde oluşturabiliyorsunuz. Mobil imza sayesinde birçok işlemi kolayca çözümlemek mümkün. Günümüz dünyasında birçok resmi işlem artık dijital dünya aracılığı ile gerçekleştiriliyor ve bu işlemlerde mobil imzaya mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Sizler de hemen şimdi başvurularınızı yapabilir ve size özel imza ile dijital hayatlarınıza devam edebilirsiniz. Ücretler değişiklik gösterebilir ve çağrı merkezi çalışanlarından bilgi almanız daha sağlıklı ve doğru olacaktır.

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu