blank

Akıllı telefon piyasasının sevilen markalarından LG’nin G6  modelinde formatlama işlemlerinden bahsedecegiz. LG’nin en çok kullanılan modellerinden olan G serisi hakkında birçok konu merak edilmektedir. LG G6 için de en çok merak edilen konulardan bir tanesi telefonda bir sorun olduğu zaman telefonun nasıl sıfırlanabileceği.

Zira virüs, sistemsel bir arıza ya da güncelleme hatası gibi durumlarda telefonun çalışmaz ya da kararlı bir şekilde çalışmaz hale geldiğini söylemek mümkün. Bu durumlarda da kullanıcıların mutlaka sıfırlama işlemi yapmaları ve LG G6’yı fabrika ayarlarına döndürmeleri de gerekiyor. Bu tip hatalarda ancak bu şekilde sistem yeniden sorunsuz bir hale getirilebiliyor. LG G6 serisinde sıfırlama işlemi yaparak telefonumuzu nasıl fabrika ayarlarına döndürebileceğimize bakalım.

LG G6 Ayar Menüsü Üzerinden Format Atma

İlk olarak LG G6’nın ayar menüsü üzerinden nasıl sıfırlama yapacağımıza bakalım. Bu noktada öncelikle uygulama menüsü üzerinden “ayarlar” kısmına girmeniz gerekiyor. Ayarlar bölümüne girdikten sonra ise buradan “yedekle ve sıfırla” bölümüne girmeniz gerekiyor. Daha sonra ise açılır menüden “telefonu sıfırla” ve son olarak da “her şeyi sil” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Bu yolu izlediğiniz zaman kısa süre içerisinde telefonunuzun tamamen sıfırlandığını da belirtelim. Sıfırlama işlemi bittikten sonra telefonunuz yeniden başlatılıp ardından kurulum menüsü açılacaktır.

1 e1473950598796 LG G6 Format Atma Sıfırlama Resetleme

LG G6 Tuşları İle Format Atma

LG G6 ayar menüsü üzerinden sıfırlama işlemi yapamıyorsanız ya da telefonu hiç açamıyorsanız o zaman deneyebileceğiniz son yöntem LG G6’nın tuşlarını kullanarak root ekranı üzerinden sıfırlama yapmak. Bu işlem için de yapmanız gerekenler şöyle;

  • Ses azaltma tuşu ve güç tuşuna basılı tutmanız gerekiyor.
  • Karşınıza LG logosu geldiğinde tuşları bırakmanız gerek.
  • Şimdi açılan menüden ise “Factory Reset” bölümüne girmeniz gerekiyor.
  • Bu bölümden ise “Erase all user data & restore default settings” kısmına gelip ardından “Yes” seçeneğine tıklamanız durumunda resetleme işlemi de başlamış olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz