blank

Instagram’da son görülme özelliğini kapatma işlemi için ne yapmamız gerekiyor? Şimdi tüm adımları detaylı bir şekilde yaparak bu özelliği kapatacağız. Fakat öncesinde bu özellik hakkında biraz bilgilendirme yapmakta fayda var.

Son görülme özelliği bir zamanlar Whatsapp uygulamasında sıkıntılar oluşturmaya başlamış ve uygulamayı geliştirenler tarafından bunun kapatılması seçeneği eklenmişti. Aynı özellik Instagram’a da geldi ve kullanıcılar bunun sıkıntısını yaşamaya başladılar. Peki,

Instagram’da takip ettiğiniz kişilerin en son uygulamada ne zaman aktif olduğunu görmenizi sağlayan bir özellik bulunmaktadır. Bu özellik birçok konuda kullanıcıya yarar sağlayabilirken bazı durumlarda ciddi anlamda büyük sıkıntılara sebep olmaktadır. Özellikle çiftlerin en büyük kavga sebeplerinden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. “Şuan aktif”, “Bugün aktif” ve “55 dk önce aktifti” gibi bilgilendirmelerin gösterilmesini sağlayan bu özellik, uygulamayı kullanan kullanıcıların takipçilerine ifşa olmasına neden olmaktadır. Özellikle sevimli yalanlar söyleyerek biraz kafa dağıtma peşinde olan kişileri ciddi anlamda zora sokarak, kriz noktasına kadar gidecek sorunlar oluşturmaktadır.

Instagram son gorulme kapatma Instagram’da “Son Görülme” Nasıl Kapatılır?

Instagram, bazı özellikleri varsayılan olarak yüklenmesinden dolayı da gizlilik konusunda baz sıkıntılar yaşatabilmektedir. Bunlardan birisi de hesabın ilk açıldığında genele açık olmasıdır ve yaptığınız paylaşımları herkesin görebilmesidir. Bunun için de aşağıda anlatacağımız ayarlar bölümünden gerekli ayarlamalar yapılabilir.

Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Instagram uygulamasında yer alan “Son görülme” özelliği, birkaç adımla kolayca kapatılabilmektedir. Bunun için Instagram mobil uygulamasını kullanmanız gerekmektedir. Çünkü mobil uygulama, web üzerinden hizmet veren Instagram’a oranla daha kapsamlıdır ve bu tarz ayarlar mobil uygulama üzerinden düzenlenmektedir. Mobil uygulama üzerinden profil sayfanızı açıp sağ üst köşede yer alan alt alta üç noktaya tıklayın. Bu sayede uygulamanın ayarlar bölümüne ulaşmış olacaksınız. Burada uygulama ile ilgili olarak birçok ayar mevcuttur.

Burada “Gizlilik ve Güvenlik” başlığı altında yer alan “Hareket Durumu” bölümüne girin ve oradaki seçeneği sola kaydırarak pasif hale getirin. Bu sayede artık uygulama içinde hareket durumunuz diğer kullanıcılara gösterilmeyecek fakat siz de kimsenin bu durumunu göremeyeceksiniz. Bu değişikliği yaptıktan sonra uygulamayı kapatıp tekrar açmanız faydalı olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz