Mobil

Google Play Store Güncelle Nasıl Yapılır?

Android kullanıcılarının yakından tanıdığı bir mağazayı konuşacağız. Google play store güncelle işlemi hakkında merak edilenleri de yine bu yazımızda bulabileceksiniz. Bildiğiniz gibi uygulama ve birçok farklı oyun için bu mağazayı ziyaret ediyor ve indirme işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Ücretli ve ücretsiz uygulamalar ile birlikte akıllı cihazlarımızın isteklerine ve yine kendi isteklerimize yanıt alabilmemiz de mümkün oluyor.

Güncel tutmak elbette önemli, aksi takdirde indirme işlemlerinde sorun yaşayacaksınız ve sürekli olarak hata almaya başlıyorsunuz. Otomatik güncelleme devre dışı ise manuel olarak işlem yapmak zorundasınız. Eğer otomatik güncelleme aktif ise herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan güncelleme kendiliğinden yapılacaktır.

Google Play Store, oldukça kalabalık bir mağaza ve cihazlarınızın ihtiyacı olan birçok ürüne de yine bu mağaza üzerinden saniyeler içerisinde ulaşabiliyor ve download işlemlerini de sorunsuz bir şekilde yerine getirebiliyorsunuz. Peki ya uygulama güncel değilse? Dilerseniz güncelleme işleminin nasıl yapılacağına ve bu sürecin nasıl işlediğine de yine hep birlikte göz atalım.

Google Play Store Güncelleme Nasıl Yapılır?

  • Güncel sürümü indirmek için birçok akıllı telefon kullanıcısının tercih ettiği Apk mirror adresini kullanabilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan hemen sonra Google Play Store aramalarımızı yapabiliriz.
  • Sağ üst kısımda yer alan search bölümünü görüyor olmalısınız ve bu alana Google Play Store yazıp enter tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
  • Arama sonucunda en güncel sürüm en üst sırada karşınıza çıkacaktır ve ilgili sürümü indirmeniz gerekiyor.
  • İlk başta yer alan dosyaya tıkladıktan hemen sonra “See Available Apks” butonuna tıklamalısınız.
  • Karşınıza yeni bir pencere açılacak ve bu pencere üzerinden “Download Apks” butonuna tıklamanız gerekecektir.
  • Tüm bu işlemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde güncel sürümü cihazlarınızı indirmiş olacaksınız.
  • Güncelleme işlemini yapmanıza gerek kalmadan direkt olarak güncel sürümü cihazlarınıza indirmiş oluyorsunuz ve bu sayede herhangi bir oyun ya da program indirme işleminde sizler de sorunsuz bir şekilde hareket edebileceksiniz.

Yukarıda bahsi geçen adımları takip ederek sizler de güncel sürüme ulaşabilirsiniz. Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi eğer otomatik güncellemeler açık ise bu işlemlerin herhangi birisini yapmanıza gerek kalmayacaktır. Bu sayede cihazınızdaki tüm uygulamalar, herhangi bir güncelleme durumunda otomatik olarak güncellenecektir.

Sürümün güncel olması elbette önemli, aksi takdirde download işlemi yapamaz ve mağazadaki uygulamalardan herhangi bir şekilde faydalanamazsınız. Google Play Store ile birlikte yine cihazınızdaki diğer uygulamaların da güncel olmasını tavsiye ediyoruz. Bu sayede ilgili üründen daha fazla hizmet alabilecek ve kullanımı çok daha verimli hale getirebileceksiniz.

Google Play Güncel fakat Hata Veriyor

Google Play Store güncel fakat indirme işlemi konusunda yine de sorun yaşadığınızı ifade ediyorsanız eğer ön belleği temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Ayarlar, uygulamalar, Google Play Store adımlarını takip ederek sizler de ön belleği temizleyebilirsiniz.

Bu işlemi yaptığınız takdirde muhtemelen sorun çözülecek ve indirme sürecinde herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Bizim tavsiyemiz, otomatik güncellemelerin aktif edilmesi yönünde olacaktır. Bu sayede cihazlarınızdaki herhangi bir ürün güncelleme aldığında zaman ayırmanız gerekmeyecek ve otomatik güncelleme yapılacaktır.

Google Play Store Güncellemeler sayesinde, cihazlarınızdaki uygulamaların sorunları gideriliyor ve bu uygulamalardan daha fazla verim elde edebiliyorsunuz. Uygulamaları son sürüm kullanmak her zaman için daha avantajlıdır ve Google Play Store için de aynı durum geçerlidir.

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu