Ana sayfa Sosyal Medya Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

68
0

Bazı kullanıcılar zaman kaybının önüne geçmek veya başka nedenlerden dolayı profillerini dondurma ya da Facebook hesap silme yoluna başvuruyorlar. Facebook uygulaması hesabını kapatmak isteyen kullanıcılarına bazı öneriler sunuyor olsa da kullanıcıya zorluk çıkarmadan tüm hesabını siliyor. Facebook hesap kapatma için bazı adımların tamamlanması gerekiyor.

Hesabı tamamen silmek için Facebook tarafından sunulan bir linke girmek gerekmektedir. Facebook hesabınızı silmek için Facebook hesap silme linkini aşağıda sizlerle paylaştık. Bu linke tıkladığınızda Facebook tarafından hesabınızı silmemeniz için bazı tavsiyeler sunulmaktadır. Bu tavsiyelerin altında Facebook hesabı silme işlemine devam etmeniz için buton yer almaktadır.

 

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook’ta bulunan kullanıcı hesabınızı tamamen silmek için öncelikle verilen linke tıklamalısınız. Bu linke tıklamanızın ardından karşınıza gelen sayfada öncelikle Facebook profilinize giriş yapmanız istenecektir.

Hesabınızı silmek için buraya tıklayın

Kullanıcı adı ya da mail adresiniz ve şifrenizi girmenizin ardından Facebook silme işleminize başlayabilirsiniz. Linke tıkladığınızda karşınıza çıkacak olan sayfada hesabı kalıcı olarak sil yazan bir buton göreceksiniz.

Bu seçeneğe tıklamanızın ardından bir sonraki işleme geçeceksiniz. Yeni işlemde Facebook sizden kullanıcı şifrenizi yeniden girmenizi isteyecektir. Burada amaç sizin haricinizde birinin hesabınıza giriş yaparak profilinizi tamamen kapatmasının önüne geçmektir. Şifrenizin ardından sizden bazı güvenlik bilgileri de istenecektir. İstenilen bu güvenlik bilgileri güvenlik kodu ya da Facebook oluşturur iken oluşturduğunuz güvenlik sorularından oluşabilmektedir. Bunları da doldurmanızın ardından tamam seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde Facebook hesabınızın silme isteği Facebook ekibine iletilecektir.

Bu aşamadan sonra Facebook uygulamasından gelen doğum günü hatırlatma ya da başka bilgileri içeren maillerin e-postanıza gelmesi duracaktır ve Facebook’ta bulunan arkadaşlarınızın adınızı arattığında sizi göremeyecektir. Ancak sadece Facebook hesabını silmeyi seçmeniz durumunda messenger üzerinden mesaj almaya devam edebilirsiniz.

Facebook Hesabım Hemen Siliniyor Mu?

Facebook tarafından istenilen bilgileri girmeniz ve onaylamanız profilinizin hemen silineceği anlamına gelmemektedir. Facebook, sizin işlemleri onaylamanızın ardından profilinizi on dördüncü günün sonunda silmektedir.

Burada bu kadar süre beklenilmesindeki amaç ise kullanıcının Facebook’ta yer alan hesabını silmekten vazgeçmesi durumunda Facebook’ta yer alan verilerinden ve hatıralarından dolayı bir kayıp yaşamamasını sağlamaktır. Bu on dört günlük süre beklenmeden hesabınız tamamen silinmeyecektir. Bu nedenle eğer on dört günlük süre zarfında silmekten vazgeçer iseniz hesabınızı, mail adresiniz ve şifrenizi girerek tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz. Tekrar giriş yapmanızın ardından başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Silme işleminiz otomatik olarak iptal edilecektir.

Sildikten Sonra Bilgilere Tekrar Erişim

Hesabınızı silme işleminizi onaylamanızın ardından işlem başlamakta ve on dört gün dolunca da Facebook veri sisteminden tüm verileriniz silinmektedir. Bu nedenle Facebook’taki verilerinizi hesabınız silindikten sonra geri almanız mümkün olmamaktadır. Bu nedenle hesabınızı silme aşamasında iken karşınıza çıkan seçeneklerde yer alan veri indirmeyi tıklayarak fotoğraf ve videolarınızı bilgisayarınıza indirmelisiniz.

 

Bilgisayardan Facebook dondurma işlemini yapmak için önce hesabınıza giriş yapın ve ayarlar sekmesine tıklayın. Ayarlara girdikten sonra Genel kısmına girin ve burada hesabı yönet seçeneğine tıklayın. Açılacak yeni sayfada hesabını dondur butonunu tekrar tıklamanız ve şifrenizi tekrar girmenizin ardından hesabınız dondurulmuş olacaktır.


BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here