Bilgi

Çap İşareti Nasıl Yapılır?

Bugün çap işareti nasıl yapılacağına dair yanıt vereceğiz ve bu sembolü elde etmek için ihtiyacınız olan farklı yolları da detaylı bir şekilde paylaşmak istiyoruz.Matematiksel semboller, bilgisayar kullanıcıları tarafından farklı alanlarda tercih edilebiliyor. Bu eğitim hayatınız ya da iş hayatınızda gerçekleştirebileceğiniz bir sunum olabilir ya da sosyal medyada yapacağınız herhangi bir paylaşımda da sembollere ihtiyacınız olabilir.

Çap işareti, Matematiksel işlemlerde çok daha sık bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bilgisayar klavyesi ne yazık ki bazı sembolleri üzerinde barındırmıyor ve elde etmek istediğiniz birtakım semboller için sizler de mutlaka kombinasyonlara ihtiyaç duyacaksınız. Merak etmeyin yöntemler bir hayli basit ve ezberlemek yerine öğrenmeniz daha doğru ve daha sağlıklı olacaktır. Çap işareti için de bu kombinasyonları kullanmanız gerekiyor ve dilerseniz vakit kaybetmeden başlayalım.

Çap İşareti Nasıl Yapılır?

1. Windows+R tuşlarına birlikte bastıktan hemen sonra karşınıza bir pencere çıkacak ve bu pencereye charmap komutu yazarak sizler de karakter eşlem tablosuna ulaşabiliyorsunuz. Karakter eşlem tablosu aracılığı ile klavyelerinizde yer almayan ancak cihazlarınızın datasında mevcut olan binlerce ve hatta daha fazla sembole ulaşabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

2. Karakter eşlem tablosunda çap sembolünün bir karşılığı var ve Unicode karşılığına baktığımızda Y+2205 olduğunu görebiliyoruz. Unicode’a git bölümüne bu kodu eklediğiniz takdirde sizler de çap sembolünü elde etmiş olacaksınız.

3. Ascii kod tablosu da yine birtakım sembollere erişim sağlamak adına bilgisayar kullanıcılarının tanışması gereken alanlardan bir tanesidir. Bu tablo üzerinden çap sembolü yaratmak istiyorsanız eğer yapmanız gereken tek şey Alt+157 kombinasyonunu kullanmak olacaktır.

Çok daha basit bir yöntem gibi görünüyor ve zaten kullanıcıların büyük bir kısmı da yine bu yöntemi tercih ediyor. ‘’Ø’’ şeklinde karşınıza çıkacak olan sembolü farklı alanlarda kullanabiliyorsunuz ve az sonra kopyala yapıştır yöntemine de değineceğiz.

Çap İşareti Kopyala Yapıştır Yöntemi

Birçok sembol için yine bilgisayar kullanıcılarının tercih ettiği yöntemlerden bir tanesidir. Hatırlarsanız eğer yazımızın başında ezbere ilerlememeniz gerektiğini ve bilgi sahibi olmanızın daha sağlıklı olacağını ifade etmiştik. Kopyala yapıştır yöntemi her ne kadar en basit uygulama olsa da bilgisayarlarınızı tanımanızı zorlaştıracaktır.

Ø sembolünü bu sayfa üzerinden alabilir ve dilediğiniz alana yapıştırabilirsiniz. Eğer vakit kaybetmek istemiyor ya da kombinasyonlar ile uğraşmayı tercih etmiyorsanız sizler de bu yöntemi kullanabilirsiniz ve yine birçok bilgisayar kullanıcısı da öncelikli olarak bu yönteme başvuruyor.

Çap Sembolü Nerelerde Kullanılır?

Elde edeceğiniz bu sembolü word ve excel’de olduğu gibi metin belgesinde ya da sosyal medya paylaşımlarında da sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. İş ve eğitim hayatında hazırlayacağınız sunumda bu sembole ihtiyacınız olabilir ve alternatif yöntemleri kullanarak sizler de sembolü kısa süre içerisinde elde edebiliyorsunuz.

Bilgisayarlarımız, bünyesinde sayısız sembol barındırıyor ancak az önce de ifade ettiğimiz gibi bu sembollere ne yazık ki klavye üzerinden tek bir tık ile ulaşmak bazen mümkün olmayabiliyor. Kombinasyonlar sayesinde daha geniş bir yelpazeye erişim sağlamak mümkün ve çap sembolü de kombinasyon gerektiren işaretlerden bir tanesidir.

Özellikle karakter eşlem tablosu bu konuda imdadınıza yetişecektir ve birbirinden farklı semboller için bu tabloya da erişim sağlamanız gerekiyor. Klavyenizin barındırmadığı sembolleri bu tablo aracılığı ile elde edebiliyor ve kullanabiliyorsunuz.

Çap işareti nasıl yapılır? Sorusuna detaylı bir şekilde yanıt vermeye çalıştık ve konu ile ilgili alternatifleri de yine bu yazıya dahil etmek istedik. Adımları takip ederek sizler de çap sembolüne ulaşabilirsiniz.

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu