Televizyon

Android TV Reklam Engelleme

Android tv kullanıcılarının özellikle son dönemde en çok rahatsız olduğu konulardan bir tanesi olan reklam sorununa değineceğiz. Android tv reklam engelleme işleminin nasıl yapılacağını sizler de gayet kolay bir şekilde öğrenecek ve daha da önemlisi uygulayabileceksiniz. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan konuya geçelim ve soru işaretlerini de ortadan kaldırmış olalım.

Android TV Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Android tv reklam engelleme işlemi için öncelikli olarak yerine getirmeniz gereken şey güncellemeleri kaldırmak olacaktır. Bu sayede sizler de herhangi bir şekilde reklam almayacak ve görmeyeceksiniz. Android tv home uygulamasındaki güncellemeleri nasıl ve ne şekilde kaldırabileceğinizi de detaylı bir şekilde aktarıyor olacağız.

  • Androd tv cihazınız üzerinden sizler de ayarlar menüsüne ulaşabilirsiniz.
  • Devamında ise uygulamalar-tüm uygulamalar-sistem uygulamalarını göster adımlarını takip etmeniz gerekiyor.
  • Uygulamalar bölümünde yer alan Androdi Tv home seçeneğini işaretleyin.
  • Son güncellemeyi kaldırmak için ‘’güncellemeleri kaldır’’ butonuna tıklamanız gerekiyor.
  • Son adımda ise otomatik güncelleştirmeleri kaldır onayı vermek olacaktır.

android-tv-reklam-engelleme

Bu işlemleri eksiksiz bir şekilde uyguladığınız takdirde sizler de reklam sorununu ortadan kaldırmış olacaksınız. Yazımızın başında da dile getirdiğimiz gibi son dönemde kullanıcıların en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de hiç şüphesiz ki budur. Bu sorunu nasıl çözebileceğinizi artık sizler de gayet iyi biliyorsunuz.

Güncellemeleri Devre Dışı Bırakmak Sorun Yaratır mı?

Uygulama kullanıyor olmalısınız? Nasıl ki cep telefonunuzdaki uygulamalarda güncellemeleri manuel olarak yapıyorsanız bu cihazda da manuel olarak güncelleme yapabilirsiniz. Cihazlarınızın ve uygulamanın güncel olması tabii ki önemli ancak otomatik güncellemeler devrede olduğu takdirde ne yazık ki çok sayıda reklam karşınıza çıkıyor ve bu da can sıkıcı bir sorunu gözler önüne seriyor.

Güncellemeleri manuel olarak yapma şansınız var ve bu şekilde ilerlediğinizde herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Güncelleştirmeleri devre dışı bırakmanız uzun vadede tabii ki sorun yaşatmayacaktır ancak zaman zaman bu güncellemeleri kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.

Otomatik güncelleştirmeler, işinizi biraz daha kolaylaştırıyor ve sürekli olarak yeni bir güncelleme var mı diye takip etmek zorunda kalmıyorsunuz. Bu işlemi manuel olarak yapmak istediğinizde ise sık sık kontrol etmek ve yine manuel olarak kurmak zorunda kalıyorsunuz. Elinizde iki seçenek var ve sizler de bu seçeneklerden birini tercih ederek kullanıma kaldığınız yer den devam edebilirsiniz. Android tv kullanıcılarının merak ettiği sorulara ve yine yaşadıkları sorunlara değinmeye hız kesmeden devam ediyoruz. Dilerseniz bir diğer soruya da alt başlıkta yer verelim ve soru işaretlerini de ortadan kaldırmış olalım.

Güncelleme Yapılmazsa Ne Olur?

Herhangi bir cihaz ya da uygulamada güncelleme yapmadığınız takdirde eski sürümü kullanmak zorunda kalacaksınız. Cihaz ya da uygulama verimli çalışmayacak ve can sıkıcı sorunlar ile karşı karşıya geleceksiniz. Kullandığınız herhangi bir programı düşünün. Güncelleme yapmadığınız takdirde direkt olarak kısıtlamaya gidiliyor ve kullanım iptal ediliyor. Bu yüzden güncellemeleri manuel de olsa takip etmek ve yerine getirmek durumundasınız. Android tv kullanıcıları için de aynı şey geçerlidir.

Fakat reklam konusunda sizlere gerçek manada hak veriyoruz. Çok fazla reklam karşınıza çıkıyor ve bu da kullanımı etkileyebiliyor. Reklamları nasıl engelleyebileceğinizi ve en azından bu sorunun önüne nasıl geçebileceğinizi detaylı bir şekilde aktarmış olduk. Endişe etmenize gerek yok çünkü dilediğiniz zaman güncelleştirmeleri direkt aktif hale getirebiliyor ve sorunsuz bir şekilde kullanıma kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu