ANDROİD CİHAZLARA ROOT NASIL ATILIR
ANDROİD CİHAZLARA ROOT NASIL ATILIR
Android telefonlara root atma işlemi, telefonun bir nevi işlemcilerinin kontrol edebilirliği anlamına gelebilir. Yani root atma işlemi ile telefonlardaki yazılımlar isteğe göre biçimlendirilebiliyor böylece cihazınızdaki her veriye kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.
Room atma işleminin sağladığı faydaları ise şöyle sıralayabiliriz. Öncelikle room attıktan sonra Google Play’ deki uygulamalardan indiremediğiniz ya da root isteyen uygulamaları kolaylıkla indirebilirsiniz, ya da daha önce telefonunuzun kaldırmadığı bir uygulamayı root atma işleminden sonra yükleyebilir ve herhangi bir sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz. Ayrıca root atma işleminin en cezp edici özelliği de, telefonların dahili hafızasını arttırabilmesidir. Böylelikle daha çok uygulama yükleyebilme imkanınız bulunmuş oluyor. Ancak root atma işleminde önemli iki detay vardır. 1.si, room attığınız telefon garanti hizmetinin dışında kalır ve otomatik güncellemeler telefonunuza gelmez.
Bu bilgilendirmelerden sonra android cihazlara root nasıl atılır inceleyelim. Telefonunuza uygun olan programı indirdikten sonra Odin3 programını kurup çalıştırın. Cihazınızı kapattıktan sonra güç tuşu+ ses kısma tuşu ve home tuşuna aynı anda basılı tutun. Açılan ekranda ses açma tuşunun yönlendiriciliğini kullanarak indirme moduna alın. Sonra telefonunuzu bilgisayara bağlayarak Odin programından PDA tuşuna basın ve inen klasörden CF- Auto- Root- ja3g- ja3gxx- gti9500.tar.md5 dosyasını seçin ve starta basarak işlemin bitmesini bekleyin. Telefonunuzu açtığınızda ekranda SuperSu adlı bir uygulama var ise root atma işleminiz gerçekleştirilmiştir.