blank

Teknolojinin gelişmesiyle beraber birçok alanda yeni teknoloji ürünlerini görmeye başladık. Bu alanlardan birisi de akıllı telefon alanı. Cep telefonlarından hemen sonra geliştirilen ve kısa süre içerisinde en çok aranan teknolojilerden biri haline gelen akıllı telefonlar şuan için ise en popüler ürünler arasında gösteriliyor. Zira akıllı telefonlarla beraber artık cep telefonları ile yaptığımız tüm işlemlerin yanı sıra artık neredeyse bilgisayarın yaptığı tüm işlemleri de akıllı telefonlarımız üzerinden de yapabiliyoruz.

Hatta bunun dışında akıllı telefonların kullanıcılara sunduğu ekstra özelliklerde yok değil. Bu özellikler arasında en çok kullanılanı ve en çok beğenilenlerinden birisi de GPS özelliği. Şuan için neredeyse tüm akıllı telefonların sahip olduğu özellik sayesinde kullanıcılar doğrudan navigasyon yol tarifi, konum belirleme gibi özellikleri kullanabiliyor. Bunun içinde telefonlarda yer alan haritalar uygulamalarından yararlanıldığını da söylemek gerekiyor. Özellikle Google tarafından sunulan haritalar uygulamasının bu konuda en çok tercih edilen uygulamalardan biri olduğunu da söylemek gerekiyor. Adres tarifi, konum belirleme, yol tarifi gibi birçok işlemi yapabildiğiniz Google haritalar uygulamasını kullanmak için ise telefonunuzda hem konum hem de mobil internet ayarlarını açık konuma getirmeniz gerekiyor. Tabi haritalar uygulamalarını sürekli olarak kullanmak sonrasında telefonun ön belleğinin de dolmaya başladığını söyleyebiliriz. Harita kullanımı nedeniyle ön belleğin dolması durumunda ise telefonun yavaşlaması sorunu ile karşı karşıya da kalınıyor. Haritalar uygulamasının ön belleğinin dolması durumunda ise nasıl işlemlerin yapılacağına bakalım.

  • Bu işlem için öncelikle Google Haritalar uygulamasına girmeniz gerekiyor. Haritalar uygulamasına girdikten sonra ise yapmanız gereken ana menüye gelip buradan da çevrim dışı bölgeler kısmına girmeniz gerekiyor.

unnamed 2 Akıllı Telefonlarda Önbelleğe Alınmış Haritalar Nasıl Silinir?

  • Çevrim dışı bölgeler menüsüne girdikten sonra ise burada daha önce kullandığınız konumlar ve tariflerde yer alan konumları görebiliyorsunuz. Daha sonra silmek istediğiniz konumun üstüne gelip daha sonra ise silmek istediğiniz konuma tıklayıp sil seçeneği seçmeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra ön bellek temizleme işlemi de yapılmış olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz