Youtube Kanalı Silme/Kapatma Nasıl Yaparız?

İçerik üreticilerine verilen destek ile birlikte Youtube isimli mecranın çok daha dikkat çekici ve çok daha popüler hale geldiğini görebiliyoruz. Günlük vidyoların yanı sıra ilginç içerikleri takip etmek adına yine bu mecrayı tercih ediyoruz. Bugünkü yazımızda kanal sahiplerini ilgilendiren bir içeriğe yer vereceğiz ve Youtube kanalı nasıl silinir? Sorusuna yanıt vereceğiz.

İçerik üreticisi iseniz ya da eski yıllarda açtığınız ancak şimdilerde olmasını istemediğiniz bir kanalınız varsa eğer sizler de dilediğiniz zaman silme ya da kapatma işlemini sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Youtube Kanalı Silme/Kapatma

Youtube bu tür konularda sorun yaşatmıyor ve iletişim birimi gerçekten kusursuz bir şekilde çalışıyor. Kanalınızı kapatmak için profilleriniz üzerinden işlem yapabileceksiniz ve dilerseniz adım adım bahsedelim ve detayları siz değerli okurlarımız ile de paylaşmış olalım.

1. youtube.com adresine giriş yapalım ve hemen ardından profilinizde yer alan logoya tıklayarak ayarlar penceresine geçiş yapalım. Devam ediyoruz ve genel bakış butonunu kullanarak gelişmiş bölümüne geçiş yapacağız.

2. Çok basit adımlar ile sona yaklaşıyoruz ve karşınıza çıkan pencerede “Kanalı sil” butonunun yer aldığını sizler de görebileceksiniz.

3. İki farklı seçenek üzerinden işlem yapabilirsiniz. Eğer kanalınızı gizlemek isterseniz, kanalı gizle butonuna tıklamanız gerekiyor. Hayır, ben kanalımı tamamen sileceğim diyorsanız eğer “İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum” butonunu kullanmanız gerekiyor.

4. Son olarak yeniden şifrenizi girip e-posta bilgisini ekledikten sonra “İçeriğimi sil” butonuna tıklayarak onay verebilirsiniz.

Youtube Kanalımı Gizleyebilir miyim?

Kanalınızı gizleyebiliyorsunuz ve yukarıda bahsettiğimiz adımları takip ederek bu işlemi sorunsuz bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Eğer deneme amaçlı bir kanal açıyorsanız ve içerik üretmeye henüz hazır değilseniz sizler de gizleme işlemini tercih edebilir ve rahat bir şekilde ilerleme kaydedebilirsiniz. Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi Youtube bu tür konularda kullanıcılarının yanında yer almayı tercih ediyor ve büyük bir kolaylık sağlıyor. Kanal gizleme işlemini dilediğiniz zaman iptal edebilir ve herkese açık hale getirebilirsiniz. Bununla ilgili herhangi bir sınırlama durumu da kesinlikle söz konusu değildir

Youtube Silinen Kanal Geri Gelir mi?

Silme işlemine onay verdiğiniz takdirde ne yazık ki bu tür bir şey söz konusu olmayacaktır. Kanalınız ile birlikte ürettiğiniz ya da paylaştığınız herhangi bir içerik de tamamen siliniyor. Bu işlemin siz tarafından yapılmadığını iddia ediyor ve kanalınızın herhangi bir şekilde saldırıya uğradığını düşünüyorsanız bunu yetkililere ispat etmeniz gerekiyor. Youtube yetkilileri gerekli incelemeleri yaptıktan sonra prosedüre uygun bir karar verecek ve olumlu olduğu takdirde kanalınızı yeniden aktif hale getirecektir. Bunun dışındaki durumlarda ise keyfi olarak kanalınızı silip yeniden geri getirme gibi bir lükse sahip değilsiniz.

Aynı Bilgilerle Yeni Youtube Kanal Açabilir miyim?

Youtube, maalesef bunu kabul etmiyor ve bilgiler çakıştığı takdirde art niyetli bir kullanıcı olduğunuzu düşünüp hesabınızı tamamen kapatıyor. Topluluk kurallarını okumanızı tavsiye ediyoruz ve zaten kanal açma işlemi yaparken de bu kuralları kabul ettikten sonra işlem yapabiliyorsunuz.

Aynı bilgilerle yeni kanal açmak- yetkililer tarafından kolayca tespit edilebilecek art niyetli bir çalışmadır ve bu durumda mail adresleriniz de kara listeye alınacaktır. Kanallarınızı dilmeden önce uzun uzun düşünmeniz gerekiyor çünkü geri dönüşü olmayan bir işleme imza atacaksınız ve bu da sizleri zora sokabilir.

Youtube kanalı nasıl silinir? Sorusuna ve yine merak edilen birçok farklı soruya da detaylı bir şekilde yanıt verdik. Dilerseniz sizler de adımları takip ederek Youtube isimli mecraya veda edebilir ya da ara verebilirsiniz.