Bilim

Bilim adamları 1 dakika da şarj edilen batarya geliştirdi!

 

Uzun dönemdir akıllı telefonların şarjları çabuk tüketmeleri durumu söz konusu olduğundan dolayı, bilim adamları kısa süre de şarj edilebilen batarya girişimlerini hızlandırmıştı ve sona doğru yaklaştı!

 

Bilindiği gibi kullandığımız bataryalar lityum pillerle üretiliyor ve bu pil türlerinde yanma, patlama gibi olumsuz riskler de söz konusu. Bilim adamlarını alüminyum batarya uygulaması hem daha çevreci, hem de bu riskleri %100 oranında ortadan kaldırıyor! Stanford Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre artık 1 dakika da şarj edilebilen bu piller yakın zaman da pek çok kişi tarafından tercih edilecek gibi. Ayrıca pil ömrünü de uzatan bilim adamları, bu çalışma ile beraber, bir bataryayı tam 7.500 kez şarj etti ve hala kullanılabilir olduğu raporunu da yetkililere sundu.

 

Lityum bataryaların bilindiği gibi 1000 kez şarj edilebilme ömrü var. Satışa sunulması an meselesi olan bu bataryaları merakla pek çok kişi bekliyor!

 

Bilim adamları 1 dakika da şarj edilen batarya geliştirdi!

 

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu