Bilgisayar

Bilgisayara Şifre Koyma Nasıl Yapılır?

Kişisel bilgisayarlarınızın farklı kişiler tarafından kullanılmasını istemiyorsanız ya da bunu daha kontrollü bir biçimde yerine getirmeyi tercih ediyorsanız eğer sizler de bilgisayara şifre koyma başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kişisel bilgisayarlar, size ait çok sayıda veriyi de bünyesinde barındırıyor ve dilediğiniz zaman tek bir tıkla bu verilere erişim sağlayabiliyorsunuz.

İnternet ve teknoloji çağında olduğumuzu unutmayalım ve milyonlarca insan da bu çağı yakalamış durumda. Artık her evde bir bilgisayar var ancak bu cihazların korunması konusunda ne yazık ki herhangi bir eyleme imza atmıyoruz. Bu sayede cihazlarımıza dileyen herkes giriş yapabiliyor ve kişisel verilerimize de kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymadan, yalnızca cihaz desteği ile sizler de şifre koyabilir ve bilgisayarlarınızı koruma altına alabilirsiniz. Bu şifreyi yalnızca sizler bileceksiniz ve sizin dışınızda herhangi biri bilgisayarınızı açmak istediğinde bir parola ile karşı karşıya gelecektir.

Güçlü bir şifre belirlediğiniz takdirde tahmin edilmesi de daha zor olacak ve güvenlik önlemlerini de bir üst seviyeye taşımış olacaksınız. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız eğer yazımıza göz atabilir ve adımları eksiksiz bir şekilde uygulayarak sizler de harekete geçebilirsiniz. Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden süreci paylaşalım.

blank

Windows 8 Yüklü Bilgisayara Şifre Koyma:

  • Windows 8 kullanıcı iseniz ve şifre belirlemek istiyorsanız bu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Öncelikli olarak denetim masasına giriş yapalım. Hemen adından bu bölümde yer alan kullanıcı hesapları menüsüne geçiş yapacağız.
  • Başka bir hesabı yönetin butonu ile birlikte devam ediyoruz.
  • Bu aşamada tüm hesaplarınız karşınıza çıkacaktır ve sizler de parola koymak istediğiniz hesabı seçerek devam edeceksiniz. Dilerseniz tüm hesaplarınız için ayrı ayrı şifreler belirleyebilirsiniz.
  • Devamında parolayı değiştir butonuna tıklıyor.
  • Son aşamada ise parolamızı belirliyoruz ve unutma ihtimaline karşı bir de ip ucu belirlemek daha sağlıklı olacaktır.
  • Yukarıdaki adımları eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde sizler de parolanızı oluşturabiliyorsunuz ve her girişte bu parolayı kullanmak durumundasınız.

Windows 10 Yüklü Bilgisayara Şifre Koyma:

  • Windows 10 kullanıcıları için bu süreç biraz daha zahmetli (Lisans) ve daha da önemlisi lisanslı ürün kullanmak zorundasınız, aksi takdirde şifre belirleme işlemi yapamazsınız.
  • Öncelikle başlat menüsü üzerinden ayarlar seçeneğine ulaşıyoruz ve devamında hesaplar menüsüne geçiş yapıyoruz.
  • Kaşımıza çıkan ekran üzerinden parola oluştur butonunu tıklıyoruz. Bazı durumlarda parola değiştir butonu olarak da karşımıza çıkabiliyor.
  • Şifre belirleme şartlarına bağlı kalarak sizler de parola oluşturabiliyor ve süreci tamamlayabiliyorsunuz.
  • Basit gibi görünse de sizi zorlayacak olan en önemli detay lisanslı ürün yani orijinal Windows detayıdır. Ne yazık ki birçok bilgisayar kullanıcısı lisanslı ürün tercih etmiyor ve bu da bazı özelliklerden faydalanmalarını engelliyor.

Macbook Bilgisayarlara Şifre Koyma:

  • Öncelikli olarak sistem tercihlerine giriş yapıyoruz ve hemen ardından kullanıcılar ve gruplar butonu ile devam edeceğiz.
  • Karşımıza çıkan yeni pencere üzerinden parolayı değiştir butonuna tıklıyoruz ve şifre belirleme işlemini dilediğimiz gibi gerçekleştirebiliyoruz.
  • Macbook kullanıcıları için süreç çok daha basit gibi görünüyor ve adımları takip ederek sizler de sonuca ulaşabilirsiniz.

Farklı işletim sistemleri için parola değiştirme ya da parola belirleme işleminin nasıl yapılacağını anlatmaya çalıştık. Adımları takip ederek sizler de bilgisayara parola koyarak koruma altına alabilir ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu sayede farklı kişilerin bilgisayara erişimi de daha zor bir hal alacaktır.

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu