Bilgisayar

Bilgisayara Android Kurma Nasıl Yapılır?

Bu yazıda bilgisayarlarınızı nasıl androide dönüştürebileceğinizi anlatacağız ve bunun için yardım almanız gerekiyor. bilgisayara android kurma yazısında yer alan adımları eksiksiz bir şekilde takip ettiğiniz takdirde sonuç elde etmeniz mümkün. Dilerseniz vakit kaybetmeden bu sürecin nasıl işlediğini hep birlikte inceleyelim ve merak ettiklerinize de yine detaylı bir şekilde yanıt verelim.

Az önce bir yazılım desteği almanız gerektiğinden bahsetmiştik ve bunun için tavsiyemiz de virtualbox.org adresi olacaktır. Bu adres üzerinden sizler de ilgili yazılımı ücretsiz indirebilirsiniz ve herhangi ekstra bir işlem yapmanıza da gerek kalmıyor. Farklı sürümler için uygun yazılımlar var ve hangi cihazı kullanıyorsanız bu doğrultuda download işlemi yapmanız gerekecektir.

Bilgisayara Android Kurma

İndirme ve kurulum süreci tamamlandıktan hemen sonra Android kurulum paketini indirmeniz gerekiyor. android-x86.org/download bu bağlantıya tıkladığınızda güncel sürümlerin var olduğunu da göreceksiniz ve hangi sürümü kullanmak istiyorsanız seçimlerinizi de yine site üzerinden doğrudan yapabilirsiniz. İndirme işlemi tamamladıktan sonra aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekecektir.

Bilgisayara Android Kurulum Aşamaları

– Virtual box programını çalıştırın ve sanal makine oluşturmak için Nem yani yeni butonuna tıklıyoruz.

– İsim, versiyon gibi ilgi isteyen bir form karşınıza çıkacaktır. Bu formu da eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor ve sürüm bilgisini de eklemeniz istenecektir.

– Form doldurma işlemi tamamlandıktan sonra ise memory bellek miktarını eksiksiz bir şekilde ayarlamanız istenecektir. 1Gb ise tercih edilen olacaktır ancak dilerseniz kendinize göre değişiklik yapabilirsiniz. Bu konuda herhangi bir kısıt ya da sınırlama durumu söz konusu olmayacaktır.

– İşlem tamamlandıktan sonra next butonuna basıp diğer tüm değerleri de varsayılan olarak bırakmanız yeterli olacaktır.

blank

– Settings butonuna tıklıyoruz ve hemen ardından storage adı altında az önce indirdiğimiz iso dosyasını seçerek ok butonuna basıyoruz.

– Son olarak start butonuna bastığınız takdirde sanal makine otomatik olarak ve saniyeler içerisinde kurulacak ve hazır hale getirilecektir.

– Karşınıza çıkan pencere üzerinden installation komut satırını seçin ve enter tuşuna basın.

– Create/Modify partitions yazılı kısmı seçerek enter tuşuna basın.

– Devamında ise primary kısmını seçiyor ve disk boyutuna herhangi bir şekilde dokunmadan enter tuşuna basıyoruz.

– Bootable aktif iken enter tuşuna bir kez daha basalım ve diskimizin bootable başlatılabilir olmasını sağlayalım.

– Buraya kadar olan adımları eksiksiz bir şekilde tamamladığınız takdirde flags yazan yerde boot yazıyor olacaktır.

– Yön tuşlarından faydalanarak sizler de write yazan bölüme velin ve enter’a basın. Onaylama ekranı karşınıza çıkacaktır ve yes tuşuna bastıktan hemen sonra Quit komutunu seçerek enter’a basmanız gerekiyor.

– EXT3 dosya sistemine geçiş yapıyoruz…

– Onaylama penceresi üzerinden yes butonuna basıyor ve grub kurulumunu tamamlamak için onay veriyoruz.

– Yeni pencerede bir kez daha yes butonuna basmanız gerekiyor.

– Bu adımları eksiksiz bir şekilde takip ettiğiniz takdirde android ilgili sürümünü cihazlarınıza entegre etmiş olacaksınız.

– İlk çalıştırma işleminde biraz sorun yaşayabilir ve hatta zaman kaybı da yaşayabilirsiniz ancak ilerleyen dönemlerde bu sorun ortadan kalkacak ve daha hızlı bir çalışma durumu söz konusu hale gelecektir.

– Pencere üzerinden disable Mouse integration seçimi yaparak nerede olduğunuzu da görebiliyorsunuz ve kullanıma hazır hale getiriyorsunuz.

Bilgisayara android kurma işlemi tam olarak bu şekildedir. Adımları hatasız takip etmenizi tavsiye ediyoruz ve kaçırdığınız herhangi bir noktada ne yazık ki işlem başa dönecek ve hata verecektir. Oldukça basit bir biçimde sizlere de aktarmak istedik ve bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.

Yasir Çam

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü lisans bölümünden mezun olan yazar; mobil cihazlar, sosyal medya, mobil uygulamalar ve oyunlar ilgi alanıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu